15 Mart 2016 Salı

Zotero’da Atıf Stili Nasıl Belirlenir?

Kıymetli arkadaşlar herkese selam, umarım herkes projesinde istediği noktaya istediği şekilde ulaşmaktadır. Bugünki dersimizde Zotero eklentisini incelemeye devam ederek bu eklentinin özellikle word bağlantısını sağlayan bölümden bahsedeceğiz. Son günlerde özellikle Zotero’da dipnot verirken dipnot stilinin nasıl seçildiği hakkında sorular almaya başladım umarım bu derste vermeye çalışacağım bilgiler bu tür sorulara cevap niteliğinde olacaktır.


Arkadaşlar, zotero eklentisi ile ilgili derslerimiz blogumuzda mevcuttur. İsteyen arkadaşlar blogun üst menüsünde bulunan Zotero sekmesine tıklayarak bu eklenti hakkında şu ana kadar verdiğim bilgilere kolayca ulaşabilir. Kıymetli arkadaşlar, Zotero her ne kadar internette yapılan literatür aramasında kullanılsa da aynı zamanda MS Word ile olan bağlantısı bizi bu eklentiye daha fazla aşina etmektedir. Stil konusuna dönersek eğer Zotero’nun da dünya geneline kullanılan stilleri kullandığını ve kullanıcının bu stillere çok kolay bir şekilde ulaşmasını sağlamak için de arayüzünü buna göre tasarladığını belirtebilirim. Bunu resimlerle anlatmaya çalışayım.



Arakadaşlar Word dosyasına gelelim, 1 nolu ok ile Zotero alanına geldiğimi gösteriyorum. Şimdi yazıma dipnot vermeye başlayabilirim fakat dipnot stilini belirlemem gerek bu nedenle 2 nolu ok ile gösterdiğim alana tıklıyorum ve aşağıdaki still verme penceresinin açıldığını görüyrum 3 nolu ok ile dipnot stilimi belirliyorum. Örneğin ben 3 nolu ok ile sayfa dibine yani bildiğimiz dipnot stilini seçiyorum. Metin içi dipnot verme stili ni seçmek istersem eğer aşağıda okla gösterdiğim sekmeyi seçerek tamam diyorum.



Bu dersimizde zoteronun word eklentisini kullanarak atıf satma stilinin nasıl belirleneceğini öğrenmeye çalıştık. Bu konuda sorularınız olursa belirtin.


Herkese saygılar

Celal ÖNEY

Gaziantep 2016

2 yorum:

Reklowebtasarım-İstanbul web tasarım firması dedi ki...

gayet yararlı bir paylaşım olmuş,bu tür paylaşımların bir web tasarım firması çalışanı olarak devamının gelmesini dilerim

Unknown dedi ki...

Merhabalar,
Üniversitemde DIN ISO 690 atıf yönetimi kullanılması gerektiğini öğrendim. Ancak Mevcut atıf yöntemleri arasında zoteroda göremedim sitesinden araştırdım Iso-690 a ait bir çok atıf sistemi gördüm ancak benim aradığım yine yok ... Nasıl sıfırdan atıf sistemi kurabilirim yada nasıl bulabilirim ?

Kolay gelsin ...

Popüler Yayınlar