15 Ocak 2016 Cuma

Scrivener'da Sayfalara Durum Çubuğu Nasıl Eklenir?

Arkadaşlar herkese merhaba, önemli bir yazım programı olan scrivener derslerine devam ederek hedefim o dur ki bu programı en ince ayrıntılarına kadar öğretmek. Bugünki scrivener dersimizde sayfalarımıza durum çubuğu (Progressbar) eklemek hakkında olacaktır. Yazma işinin okuma işi kadar önemli bir gerekesinim olduğunun kabul edildiği günümüzde yazar sayısının her geçen gün artması sevindirici bir gelişme. İnşallah verdiğim derslerin de bu konuda bir katkısı olursa benim için büyük bir mutluluk kaynağı olacaktır. Arkadaşlar Scrivener programında yazdığınız her sayfanın her bölümün ve hatta tüm projenizin o an ki seviyesinin gösterildiği bir özellik vardır, bu özelliği incelemeye başlayalım.


Öncelikle yazacağımız her sayfanın veya her bölümün ne kadar kelime veya ne kadar harf içermesi gerektiğini tespit edelim, tespit ettiğimiz sayı bizim hedefimiz olacaktır. Metinlerimizde ne aşamada olduğumuzu sayfanın altında belirecek durum çubuğundan tespit ederek ne aşamada olduğumuzu görebiliriz.

celal öney

Arkadaşlar öncelikle sayfamızın sol alt köşesinde bulunan ve 1 nl ok ile göstermeye çalıştığım ikona tıklıyoruz. Tıklama sonrası 2 nl ok ile göstermeye çalıştığım yeni açılan pencerede 3nl ok ile gösterdiğim alanda kelime veya harf seçeneğini seçerek 4 nl alanda sayımıızı girerek hedefimizi belirliyoruz. OK dedikten sonra 5 nl ok ile gösterdiğim durum çubuğu sayfamızın aşağısında hemen belirmekte ve o anki sayfamızın durumunu göstererek hedeflenen kelime sayısına ne kadar ulaştığımızı göstermektedir. Her sayfaya durum çubuğu yerleştirerek projemiz dahilinde bulunan sayfaların durumlarını kontrol edebiliriz.

Bu dersimizde scrivener programında sayfalara durum çubuğu nasıl yerleştirilir konusuna değindik. Bir sonraki dersimizde durum çubuklarını bölümleme bölümünde nasıl gösterebiliriz konusuna değineceğim.

Celal Öney
Şanlıurfa 2016


2 yorum:

Unknown dedi ki...

Hemen deniyorum hocam!

Legal Translation Company in Dubai dedi ki...

A big thank you for your blog article. Much thanks again. Awesome.
English to Georgian Translation in Dubai

Popüler Yayınlar