1 Kasım 2015 Pazar

Mendeley ile dosya ve not paylaşımı.

Mendeley türkçe derslerine devam ediyoruz, neden türkçe diyoum çünkü aynı sitede ingilizce derslerde yer almaktadır. Bu dersimizde mendeley’e kayd ettiğimiz bir eseri pdf dosyasıyla ve hatta yanına aldığımız notlar ile birlikte bir veya birden fazla arkadaşımıza veyahut danışman hocamıza nasıl gönderebiliriz konsunda size yardımcı olacağım.


Mendeley masaüstü programına geliyorum orada göndermek istediğim eseri seçiyorum. Neyse ben yine daha iyi anlamanız için bir görsel üstünde anlatmatmaya çalışayım

Mendeley share sekmesi


Yukarıdaki resimde 1 nl okla göndermek istediğim dosyayı seçiyorum, 2 nolu okla programın sol üst tarafında bulunan share sekmesine tıklıyorum ve 3 nolu alanda gösterdiğim gibi yeni bir ekran açılarak 4 nolu okla seçilen eserin eklendiğini görüyorsunuz, 5 nolu alan kime göndermek istiyorsak o kişilerin email adreslerini girmemizi istiyor, 7 nolu alan ise yazacağımız not alanı, 6 nolu alanda bir sekme var dikkat ederseniz bu sekmeye tıkladığımızda bu kaynağı okurken 8 nolu ok ile gösterdiğim alanda not alımış isek ve de pdf dosyasını mendeley ile okuyup üstünü çizmiş veya belli bölümleri renklendirmiş isek bunlarında otomatik olarak gönderileceğini belirtmektedir. Eğer sekmeyi seçmez isek sadece eser ve pdf dosyası gönderileceiğini vurgulamaktadır. 8 nolu okla esere eklediğimiz not alanını gösteriyorum ve sonuç olarak 9 nolu okla sen dediğimizde istediğimiz kişilere bu eser otomatik olarak gidecektir. Bu özellik daha çok danışman hocanın eser ve notlar hakkında fikrinin alınması yönünde kullanılabilinir. Yani bulduğunuz veya okuduğunuz eserleri danışman hocaya anında gönderebilirsiniz.


Celal Öney

Şanlıurfa 2015

4 yorum:

uras dedi ki...

Merhaba hocam,
Mendeleye yüklediğimiz pdf veya word dosyalarının hepsini birden dışa aktarma seçeneğimiz var mı? Yoksa tek tek mi yapmak gerekir?

uras dedi ki...

Bir sorum daha olacak hocam, mendeley desktop'ta sync'den sonra Cite ve Cancel sekmesi bende yok, bu sürüm farkındanmıdır?
Şimdiden Teşekkürler...

(Bu arada, bu güzel blog çalışmanız için tebrik eder, çok faydalandığımı bilmenizi isterim.)

Unknown dedi ki...

merhaba shara kısmı aktif değil online bağlıyım nedeni ne olabilir

Legal Translation Company in Dubai dedi ki...

Thanks for sharing this knowledgeable blog with us, truly a great informative site. It is very helpful for us. Visit website Here: Company Profile Translation Dubai
Computer Hardware Translation Dubai

Popüler Yayınlar