30 Ekim 2015 Cuma

Mendeley ile guruplarını her yerden takip et.

Herkese iyi günler, Arkadaşlar bu dersimizde Mendeley’de gurup nasıl kurulur dersinin ikinci bölümü olan Mendeley sitesindeki alanımızda bulunan gurup yönetim bölümünü anlatacağım. Geçen dersimizde mendeley masaüstü programında gurup nasıl kurulur ve yönetilir anlatmaya çalışmıştım. Bu dersimizde de kurduğumuz gurubu Mendeley web sitesinden bize ayrılan alandan nasıl idare ederiz sorusuna cevap arayacağım.

Bildiğimiz gibi gurupta dosya paylaşımı yapabilir, öğrencilerimizi takip edebilir ve aynı zamanda bizimle aynı alanda çalışan arkadaşlar ile görüş alışverişinde bulunabiliriz. Gurubu kontrol edebilmek sadece bilgisayrımızda yüklü olan mendeley programı ile mi mümkün? Elbette hayır, gurubu kuran kişi, yönetimini telefonundan bile heryerde ve her zaman yapabilir. Zaten referans yönetim programları olarak bilinen bu tür programların genel amacı araştırmacıyı özgür kılmaktır. Araştırmacıyı sahaya sürmektir. Ancak bu tür özgür faaliyetlerle araştırmacı çalıştığı alana yeni değerler kazandırabilir.

Www.mendeley.com sitesine girip login olduktan sonra karşımıza şöyle bir sayfa geliyor. Önecelikle bu sayfada ne tür alanlar var ona bakalım.



Login olduktan sonra karşımıza gelen sayfa, guruplarımızdan ve üyesi olduğumuz guruplardan yayılan bilgilerin ekranımıza yansıdığı alandır. Bizimle ilgili haberler, bilgi ve belge paylaşımını biz bu ekrandan görürüz. 2 nl sekme Feed bölümünü gösterir, 3 nolu sekme mendeley web sitesinin bize ayırmış olduğu alandaki kütüphanemiz yer alır. 4 nolu sekme ile de gurup bölümüne geçiş yaparız 5 nolu alanda ise gurubumuza ve üyesi olduğumuz guruplara soru sorabiliriz. Şimdi gurup bölümüne geçerek daha ayrıntılı anlatmaya çalışayım.



Yukarıda Gurup sekmesine tıkladıktan sonra karşıma gelen ekran görüntüsünü görüyorsunuz. 1 nl okla gösterdiğim başlık şu an gurup sekmesinde olduğumuzu gösteriyor. 2 nl okla gösterdiğim alanda araştırmacı kendi ilgi alanı doğrultusunda guruplar arayarak onlara üye olma talebinde bulunabilir. 3 nl okla kendim oluşturduğum gurubu görüyorsunuz. 4 nl okla gösterdiğim gurubu kendim bularak üye oldum ve aynı alanda çalışan arkadaşlar ile bilgi alış verişinde bulunmamaı sağladı. 5 nl ok ile gösermeye çalıştığım alanda bulunan disiplinlere tıkladığımızda bu disiplin başlığı altında açılmış guruplar karşımıza çıkmaktadır. 6 nl ok yeni bir gurup kurabileceğimiz alanı göstermektedir.7 nl ok ise gurupların üye sayısı ve paylaşılan belge sayısı hakkında bilgi vererek gurubun ne kadar zengin veya fakir olduğu hakkında bize fikir vermektedir.


Bu dersimizde mendeley programının araştırmacıya kendi ilgialanında bulunan diğer areaştırmacılar ile nasıl iletişim kurabileceklerini sağlayan gurup kurma özelliğinden bahsettik. Herkese kolay gelsin.


Celal öney

Gaziantep 2015

1 yorum:

Legal Translation Company in Dubai dedi ki...

Nice post! This is a very nice blog that I will definitely come back to more times this year! Thanks for the informative post. This Blog is interesting

cheapest documents translation services dubai
English to Chinese Translation in Dubai

Popüler Yayınlar