30 Ekim 2015 Cuma

MENDELEY ile GURUP nasıl kurulur. Doküman NASIL PAYLAŞILIR?

Arkadaşlar herkese selam, mendeley türkçe derslerine devam ediyoruz. Bugün sizlere mendeley kullanarak sizinle aynı alanda çalışan akademisyenlerin veya akademisyenlik yolunda ilerlemeye gönül vermiş insanlar ile tanışma, onlarla gurup kurma ve bu gurupta nasıl bilgi alışverişinde bulunulur konusuna bir ders ile açıklık getirmeye çalışacağım. Aynı zamanda gurup kurma, akadmisyenlerin yüksek lisans ve doktora programlarına aldıkları öğrencilerin de bir nevi kontrolünü sağlayarak hocarımızın, öğrencilerin süreç içerisinde ne durumda olduğunu kontrol edip haberleşmesine de çok yardımcı olur.



Bildiğimiz gibi akademik araştırma yaparken isteriz ki bizim gibi aynı konuda çaılaşan öğrenci ve akademisyeneler ile hep bir arada olalım. Onların tecrübesinden yararlanarak kendimizi bir adım daha ileriye taşıyalım. Bilgi paylaştıkça çoğalır. Peki biz bilgimizi nasıl paylaşacağız, diğer araştırmacıların paylaştığı bilgiye nasıl ulaşacağız? Bu sorunun yanıtı Mendeley Group oluşturma aracında gizli. Mendeley programını öğretmeye çalıştığım bu sitedeki derslerde şimdiye kadar bu konuya değinmedim. Ama mendeleyin en önemli özelliği olan gurup kurma, araştırmacı olmaya aday bir çok insanın konuya bakışında olumlu değişikliğe neden olabilir.

Kısaca gurup kurmak aynı ortak özelliklere sahip yada sahip olmak isteyen bireylerin bir plartformda bir araya gelmesi anlamındadır. Mendeley ile istediğimiz kadar gurup kuarabilir insanları bu guruba davet edebiliriz. Mendeley desktop yani mendeley masaüstü programı bu guruplara kaynak, belge ve diğer farklı yazınsal bilgileri eklememize imkan tanımaktadır.



Yukarıdaki resim mendeleyin masaüstü resmidir. Bu resimde mendeleyin gurup bölümünü tanıtmaya çalışacağım

1 nl okla gurup kurma linkini görüyorsunuz, bu link ile gurubumuzu online olduğumuz zaman kurabiliyoruz. 2 nl alanda kurduğum gurupları görüyorsunuz.3 nolu alanda gurup olaylarının yer aldığı alandır overview de gurupta nelerin olduğunu Documents sekmesinde gurupta sizin ve diğer kullanıcıların yaynladığı dokümanlar, members sekmesinde ise guruba dahil olan üyeleri görürsünüz, 7 nl alanda gurup üyelerinin künyesini, eğer ki doküman seçersek dokümanın künyesi ile ilgili bilgiler yer alır, 9 nolu alanda ise guruba soru sorabilir bir kullanıcıyı araya biliriz, 8 olu alanda ise guruba eklediğimiz kaynaklara ulaşmada kullanılan anahtar kelimeler ve taglar yer alır. Gördüğünüz gibi mendeley programı bizi dünyaya açmaktadır. Diğer dersimizde mendeley programının online versiyonundaki gurup bölümüne değinceğim. Herkese kolay gelsin.


Celal öney

Gaziantep 2015

1 yorum:

Legal Translation Company in Dubai dedi ki...

Nice post! This is a very nice blog that I will definitely come back to more times this year! Thanks for the informative post.
professional translation services
language translation services
Human Resource Material Translation Dubai


Popüler Yayınlar