15 Kasım 2015 Pazar

İngilizce metin okuma ve anlamlandırma derslerine devam.

İngilizce okuma ve anlamlandırma derslerimize devam ediyoruz. Kitabımızın ikinci sayfasını anlamlandırmaya çalışıyoruz bu derste. Herkese kolay gelsin. Anlamadığımız yer olursa yorum bölümünü kullanarak sorunlarınızı dile getirebilirsiniz.




Sayfa 2

1. Zamanında, Jim çok gençken, iyi bir gemide şef olmuştu.

2. Jim, bir fırtına sırasında başka bir geminin üstlerine sürerek çarpması sonucu kötü bir şekilde yaralanması ile ilk kötü şansızlığını bu gemide yaşar.

3. Kazanın hemen sonrasında Jim’in İskoç kaptanı şöyle söylemişti; “Hey, onun bu kazadan sağ kurtulması gerçekten bir mucize.”

4. Geminin uğradığı bir sonraki limana Jim’i bırakıp hareket etiklerinde bile Jim’in yaraları kapanmamış devam ediyordu.

5. Doğunun bu şehrinde Jim, genellikle iki tür karaktere sahip olan insanlar ile tanıştı.

6- bu insanlardan bazıları, sadece bir kaçı, enerji dolu, hayat dolu, tehlike dolu, umut ve beklentilerle dolu bir hayat yaşıyordu
7. Ne varki,bu insanların çoğu tembel, sıkı çalışmaktan korkan,kısa yolculukları ve beyaz olmanın farklılığını seven insanlardı.

8- Basit bir yaşsam sürüyorlardı.

9 -İlk başlarda, kendi aralarında dedikodu yapan bu kalabalık Jim için bir gölgeden fazla bir anlam içermiyordu fakat bir zaman sonra Jim bu insanlar ile iyi geçinmeye ve hatta onların boş zamanlarını değerlendirme yöntemlerine hayran oldu. Sonra aklına İngiltere’ye dönme fikiri geldi. İngiltere’ye döndükten sonra Petna adında bir gemide şef olarak çalışmaya başaladı.

10-Gemi, Kızıldeniz’deki bir limana sekizyüz hacı götürmek üzereydi.

Celal Öney
Gaziantep 2015

1 yorum:

Legal Translation Company in Dubai dedi ki...

Thanks for sharing this knowledgeable blog with us, truly a great informative site. It is very helpful for us. Visit website Here: Manufacturing Translation Dubai
Immigration Documents Translation Dubai

Popüler Yayınlar