27 Ekim 2015 Salı

Mendeley ile KÜTÜPHANEM her yerde BENİMLE

Herkese iyi günler, mendeley derslerimiz devam ediyor. Üzretsiz referans düzenleme programı olan Mendeley’I tanıtmaya çalıştığım bu sayfada şimdi de masaüstü mendeley programında oluşturduğumuz kütüphanememize heryerden ulaşmayı nasıl yaparız sorusuna cavap vereceğim.


Hatırlarsanız Mendeley programını kurduğumuzda bizden kullanıcı adı ve parola istiyor eğer yoksa sitesine yönlendirip orada kayıt olmamızı mucbur kılıyordu. Siteye kayıt olduktan sonra mendeley masa üstü programın aynısını online olarak ta hizmetimize veriyordu. Bu imkan sayesinde çalışmalarımıza her yerden devam edebilir akademik çalışmalarımızı hiç vakit kaybetmeden yerine getirebiliriz.

Aşağıdaki resimde bilgisayarımızdaki mendeley programının görüntüsünü görüyorsunuz.


Şimdi de programın uzak verisyonuna giriş yapalım,

Aşağıdaki resimde www.mendeley.com sitesine girip login olduktan sonra karşıma çıkan alanıma ait görseli görüyorsunuz, 1 nl okla girilen siteyi 2 nl okla login olduğumu, 3 nl okla da bana ayırlan alanda yer alan guruplarımı ve üyesi olduğum gurupların etkinliklerini görüyorsunuz 4 nl ok ise kütüphaneme giden sekmeyi gösteriyor.5 nl ok ise guruplar bölgesine gidiyor ki guruplar hakkında sonra bir ders yapacağım.


İnternetteki kütüphanemize bir bakalım bunun için yukarıdaki resimde 4 nl okla gösterdiğim sekmeye tıklayarak mendeleyin online kütüphanesine geçebiliriz.


Aşağıdaki resim benim mendeley sitesindeki kütüphaneme aittir. 1 nl ok ile girdiğim adresi gösteriyorum, 2 nl ok benim mendeley masaüstü programında yer alan kütüphane ağacımın aynısının online verisyonunu gösteriyorum. 3 nl okla not eserle ilgili not alma yeri, 4 nl okla eserin künyesinin girildiği alanı, 5 nl okla kütüphaneye eser eklemeyi klasör eklemeyi gösteriyorum, kısacası mendeleyin masaüstü programında ne yapabiliyorsak online verisyonunda da aynısını yapabiliyoruz.




Bu dersimizde mendeley programına uzaktan erişim nasıl olur konusuna açıklık getirmeye çalıştım. Sorularınızı yorum şeklinde sorun lütfen. Herkese kolay gelsin.

Celal öney
Gaziantep 2015

1 yorum:

Legal Translation Company in Dubai dedi ki...

Nice post! This is a very nice blog that I will definitely come back to more times this year! Thanks for the informative post.

English to Malay Translation in Dubai
Website Content Translation Dubai

Popüler Yayınlar