23 Ekim 2015 Cuma

Mendeley ile internetten kaynak nasıl bulunur?

Mendeley derslerine devam ediyoruz. Bugün mendeley programını kullanarak internetten nasıl kaynak toplanır, anlatmaya çalışacağım. İnternette bir çok kaynak ve kitap satışının gerçekleştiği siteler var. Ayrıca akademik dergilerin de online versiyonları da mevcut olduğundan çıkan her yayının künyesi mutlaka internete düşmektedir.


Araştırma konularımız için kaynak toplayıp biblografya oluşturacağımız için internet bizim için önemli bir kaynak merkezi. Mendeley, eklentisi (Plugin) bu toplama işinde bize yardımcı olacaktır. Mendeley derslerinden bir önceki dersimde elle mendeleye kaynak nasıl ekleriz sorusuna cevap vermeye çalışmıştım. Bu derste ise internetten ekleme nasıl yaprız sorusunu cevaplamaya çalışacağım. Şimdi mendeleyi nasıl kullanırız bakalım.

Yukarıdaki resimde görüldüğü gibi mendeley eklentisi olan web importerı tıklayınca eklenti otomatik olarak tarayıcımıza yüklenmeyecek, mendeley web sitesine yönleneceğiz, buda demektir ki web eklentisini yapmak için online olmalıyız.


Bu resimde görüldüğü gib mendeley web sitesine yönlenerek direkt olarak eklentinin bulunduğu sayfaya ulaşıyoruz ve oradaki eklentiyi sürükleyerek tarayıcımızdaki boş bir yere bırakıyoruz eklenti artık tarayıcımıza yüklendi ve tarama yapmay ahazırız

Yukarıdaki resimde mendeley eklentisinin tarayıcıma eklendiğini görebilirsiniz

Hemen kaynak aramasına başlayalım alttaki resimde bulduğum bir kaynağı mendeleye nasıl eklediğimi göstermeye çalıştım.


Arkadaşlar mendeley bazen kaynak eklerken kaynağın künyesini otomatik olarak doldurmaz bunun en önemli nedeni mendeleyin istediği bilgilerin kaynağın yayıncısı tarafından uluslararası standartlara göre girmemesinden kaynaklanır ama bir kitap satış sitesinde yada yabancı akademik dergilerden ekleme yaparsanız bu sorun ile karşılaşmazsınız. Siz en iyisi kaynak eklerken bilgileri kontrol ettikten sonra ekleyiniz.

Herkese kolay gelsin, sorularınız olursa çekinmeden yorum bırakın.

2 yorum:

persona non grata dedi ki...

Merhaba Celal Hocam web importer'i kur sekmesine basınca otomatik olarak internet explorere yönlendiriyor. Google chorome'a yönlendirmesi için ne yapmamız gerekiyor. İyi çalışmalar.

Legal Translation Company in Dubai dedi ki...

Thanks for sharing this knowledgeable blog with us, truly a great informative site. It is very helpful for us. Visit website Here:

English to Russian Translation in Dubai
Most Accurate Translation Agency in Dubai

Popüler Yayınlar